Szeretnék alapítani egy szállásokkal foglalkozó céget

Voltunk a múlt ősszel kirándulni a családdal. Vándor túrát szerveztünk, egyik szállásról a másikra mentünk. Minden helyen nagyon jól éreztük magunkat. A szálláson dolgozó személyzet kedves volt, a szobák tiszták, az ételek finomak. Gyerekkorom óta nagyon szeretek túrázni. Szerencsére a család többi tagja is hasonlóan van ezzel, ezért gyakran szervezünk különböző kirándulásokat. Amikor kisebbek voltunk, még csak az utca végén lévő erdőig sétáltunk el. Aztán egyre hosszabb utakat tettünk meg, és ma már-ahogy a példa mutatja-több napos túrákat is szervezünk. A vándortáborokban azt szeretem a legjobban, hogy minden szálláson új embereket ismerhetek meg, és napokon vagy akár heteken át lehetek a természetben. Mivel szenvedélyem a kirándulás és a természet, a legutóbbi utazás során felmerült bennem egy ötlet: szívesen alapítanék egy céget, amely szállásokkal foglalkozik. Azonban nem csupán szállásokkal, hanem egymással összefüggő szállásokkal. Ugyanis vándortáborok szervezésével szeretnék foglalkozni. A célom egy olyan vállalat létrehozása, amely a birtokában lévő szálláshelyeken keresztül szervezett túrákat indítana.

Mivel semmit sem tudtam a cég alapítás menetéről, az interneten kezdtem el utána járni. Végül egy grossoffice.hu nevű weboldalt találtam, amely első ránézésre nagyon jónak tűnt. Megtetszett, hogy nem használt bonyolult nyelvezetet vagy érthetetlen szakszavakat, és mindent könnyen megtalálhatóan, átláthatóan rendeztek el rajta. A kapcsolatfelvétel is nagyon egyszerűnek tűnt. Az összes iroda elérhetőségét feltüntették, valamint a pontos címük és nyitvatartási idejük is látható volt. Továbbá online üzenet formájában szintén kapcsolatba léphetünk a céggel.

A kezdőoldalon egy felsorolás található a leggyakrabban elkövetett hibákról. Véleményem szerint ez nagyon hasznos. Mondják ugyan, hogy legjobban a saját kárunkon lehet tanulni; azonban egy vállalkozás esetében, amelybe jó esetben rengeteg pénzt és munkát fektettünk bele, nem biztos hogy szívesen tapasztalnánk meg a hibákat a saját bőrünkön. Ezért nagyon fontos lehet, hogy elolvassuk a gyakori hibákat, valamint az ezek elkerülésére szolgáló magyarázatokat.

Láthatunk itt egy összehasonlítást is a kft és a bt alapítás menetéről, az előnyök és hátrányok felsorolásával. Mindkét cégformáról olvashatunk bővebben is a honlapon. A bt alapítás esetében például megtudhatjuk, hogy alapításához legalább két fő szükséges. Ezen kívül-mint minden cégformánál-az induláshoz szükség van egy ügyvédre. Amennyiben tanácstalanok vagyunk, hogy honnan szerezzünk megfelelő ügyvédet, felesleges aggódni, mert a weboldalon keresztül ebben is kérhetünk segítséget. Az ügyvéd előtt be kell mutatni az alapító tagok érvényes okmányait: nevezetesen a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, valamint az adókártyát. Szükségünk lesz még cégünk számára egy hivatalos székhelyre. A weboldal szolgáltatásai között elérhető székhelyszolgáltatás is, számos irodával. A székelyszolgáltató irodák képesek biztosítani ügyfeleik részére hivatalos üzleti címet, titkári szolgálatot, a küldemények fogadását és kezelését, az adatok bizalmas kezelését, valamint a cégtáblára kiírják az ügyfél vállalatának nevét. A cégtáblán megjelenített cégnév szintén fontos feltétele a kft vagy bt alapításnak.

Örömmel fedeztem fel, hogy a honlaphoz egy blog is tartozik. Ezen érdekes cikkek találhatóak különböző cégügyekkel kapcsolatban. Igazán hasznosnak tartom, hogy lényegében egyetlen weboldal segítségével ennyire sok információ birtokába juthatunk, továbbá a cég alapításhoz szükséges alapvető szolgáltatásokat is igénybe vehetjük.

Amennyiben meglévő vállalkozás tulajdonosai vagyunk, szintén segítségünkre lehet a grossoffice.hu. A “cégmódosítás információk” fül alatt megnézhetjük, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a cégünk alapító okiratában vagy társasági szerződésében változás történik.

Remélem, hogy ennek az új tudásnak köszönhetően lesz bátorságom belekezdeni a bt alapításba. Talán még a végén családi vállalkozás lesz belőle, hiszen mindannyian nagyon szeretjük a túrákat.