Ztech elektromos kerékpár és szuper macsóság

Mindig is vonzott a sebesség és nem mellesleg a jóképű, vagány motorosok világa. Imádtam az amerikai motoros bandákról szóló filmeket, a kemény fickókat, a lóerőket, az egész motoros életérzést. És mondanom sem kell, hogy mindemellett irigykedve néztem a múlt hétvégén a szállónkban velünk egy időben pihenő fiatal párt, akik egy fantasztikus motor csodán érkeztek. Merő egy tesztoszteron volt maga a jármű.

Ehhez képest az én barátom elektromos kerékpárral közlekedik. Még kész szerencse, hogy vonattal érkeztünk a szállóba, mert érdekes kontrasztot alkothattunk volna ezzel a menő párral. Attól tartok, hogy a népszerűségi versenyt mindenesetre nem mi nyertük volna meg.

Szerintem a barátom érezte, hogy mire gondolok, ahányszor azt a párocskát néztem, mert mikor hazaértünk, hirtelen nagyon el kezdte dicsérgetni az egyébként tényleg csinos ztech elektromos kerékpárját. Ez engem erősen gondolkodóba ejtett. Olyan kérdések kezdtek el cikázni az agyamban, hogy vajon nekem miért kell busszal zötykölődnöm a munkahelyemre? Miért nem lehetek végre önállóbb? Miért költök néha kész vagyonokat taxira?

Miután jól felhúztam magam, a barátom elé álltam, és megkérdeztem tőle, hogy honnan szerezte be az ő szuper járgányát. Erre elmondta, hogy ő bizony a ztech elektromos kerékpárját a motorbolt.co.hu-ról szerezte be. Ezt most komolyan mondod? – kérdeztem vissza, és belülről már fojtogatott a harsány röhögés. Egy webshopból rendelted meg az elektromos kerékpárodat? – kérdeztem immáron ténylegesen is röhögve. Erre ő nagy komolyan előadta, hogy jól mondom, pontosan így történt. Azért azt hozzátette, hogyha nekem ez nem megfelelő, akkor akár a rendelést követően személyesen is átvehetem Dunaföldváron, a motorbolt.co.hu webshopot üzemeltető Viczai Kft. üzletében. Természetesen csakis előzetes egyeztetés után! – biggyesztette még oda a végére.

Na, majd én utána járok ennek az egésznek – mormogtam magamban. A motorbolt.co.hu weboldalát megnyitva tényleg egészen széles választékot találtam mind hagyományos kerékpárból, mind elektromos kerékpárból. Sőt, motoros csizmákat, öltözeteket is, és szuper designos bukósisakokat szintén. De erre gondolom a férfiak azt mondanák, hogy ez már csak hab a tortán.

Mindenesetre igyekeztem a továbbiakban a ztech elektromos kerékpár irányába koncentrálni. Az igazat megvallva, és hála istennek, a motorbolt.co.hu weblapja nagyon könnyen kezelhető, és átlátható. Az én női logikámmal azonban nem szlalomoztam a kerékpárok, meg az alkatrészek között, sem az elektromos kerékpárok közt nem vállalkoztam arra, hogy átfurakodva magamat a rengeteg portékán, eljussak a ztech elektromos kerékpárokig. Ehelyett egyszerűen csak bepötyögtem a honlap keresőjébe, hogy: ztech, és csodák csodájára már gyönyörködhettem is a csinosabbnál csinosabb kis suhanók közt. Mert hogy magamban már el is neveztem az én járgányomat.

Bevallom, hogy nem nagyon tudtam elszakadni a látványtól, ami fogadott. Ez pedig nem volt más, mint az a sok gyönyörű és formás, piros kis suhanó, amit a webshopban fogadott. Szinte már láttam magam, ahogy a hosszú, szőke hajamat lebegteti a szél, miközben valahol Nápolyban motorozom, vagy inkább Amalfi vadregényes szerpentinjein suhanok.

Aztán kiválasztottam az egyik gyönyörűséget a fotójára kattintva. Ezzel a weboldal rendszere egy adatlapra vitt át, ahol további fontos információkat találhattam meg az adott járműről. Többek között azt is megtudhattam, hogy a ztech elektromos kerékpár maximális sebessége 25 km/óra, a maximális hatótávolsága 40 kilométer – ami nekem abszolút megfelelő a városi közlekedésben.

A terhelhetőség is egy lényeges szempont nőknél is, de a férfiaknál sem mindegy. Ennél az elektromos kerékpárnál pedig egészen komoly szám, kereken 130 kg. Az akkumulátorának a típusa lítium.

Azért is szimpatikusak nekem ezek a járművek és a barátomnak is többek között, mert segít megszabadítani bennünket a városban gyakran kialakuló dugótól és nem elhanyagolható az alacsony fenntartási költséges sem, ami egy autóhoz vagy motorhoz viszonyítva ténylegesen hatalmas megtakarítást jelenthet. Ez teljesen egyértelmű, hisz itt nem kell tankolnunk és a karbantartás is nagyságrendekkel kevesebbe kerül, mint egy motornál vagy autónál. Emellett persze az is fantasztikus érzéssel tölti el az embert nap mint nap, hogy valami tehetett a környezetéért. Ha mást nem is, legalább annyit, hogy nem szennyezte azt a kipufogó gázzal.

Mire végignéztem egy csomó modellt a motorbolt.co.hu weboldalán, teljesen megváltozott a véleményem a ztech elektromos kerékpár irányában. Egyrészt szinte nem is kerékpárok, hiszen úgy festenek, mint egy nagyon kis önérzetes motor. Másrészt pedig igazán szimpatikus, mert nagyon sokféle árképzésben kapható, így mindenki megtalálhatja azt a bizonyosat, ami még kényelmes a pénztárcájának. Egyszóval, nagyon szimpatikusak nekem, és megfogadtam, hogy legközelebb igenis egy ztech elektromos kerékpárral megyünk kirándulni. Hadd lássa mindenki, hogy haladunk a korral, és hogy milyen csinosak vagyunk!